Om oss

OM OSS

Vår historie

Vi er to glade sørlendinger og en happy danske som ønsker å være med å gjøre en forskjell. Vi (i alle fall to av oss) elsker klær og shopping, men samtidig ønsker vi å gjøre en innsats for å minke overforbruket i dagens samfunn. Vi kaster i gjennomsnitt over 20 kilo klær i året og hvert femte plagg blir bare hengende i skapet. Selv fant vi oss ikke riktig til rette i de tradisjonelle gjenbruksbutikkene, og å kjøpe eller selge klær på nett kan være utfordrende når man ikke får prøvd klærne på.

Ingvill og Mads bor deltid i København, hvor gjenbruk er tilgjengelig, trendy og naturlig. Inspirasjonen derfra var med på å skape idéen, som har resultert i butikken vår på Bystranda i Kristiansand. Anne Lill har jobbet med klær og butikk i over 20 år og var et perfekt tilskudd til vår engasjerte trio.

Vi har ikke løsningen på alt, og vi ønsker heller ikke å gi uttrykk for det eller rette en formanende pekefinger i alle retninger. Håpet vårt er bare at vi kan inspirere våre medlemmer til å bruke mer av klærne som allerede er produsert, og at man skal tenke over det man handler når man først kjøper nytt. Velg kvalitet og varighet når du handler nytt, så fikser du kvantiteten på Skapet! Hos oss ønsker vi at du skal handle sirkulært, men beholde følelsen av å gå inn i en fin butikk og handle nye klær. Vi selger også et utvalg av bærekraftige produkter som vi mener gir mening.

Det meste av interiøret i vår butikk er gjenbruk fra andre butikker – vi har reist land og strand rundt for å redde innredning som ellers ville bli kastet. Butikken vår ligger i flotte lokaler på Tangen 24. Du kommer enkelt til oss, og parkerer like utenfor døra med sykkel eller bil.

Vi blir så glade om DU har lyst å bli medlem og delta i fellesskapet vårt! 
Du er varmt velkommen inn for en prat og en titt. 

Mads, Anne Lill & Ingvill

Skapet i pressen

Fædrelandsvennen 16/5-21
Fædrelandsvennen 26/11-21
NRK 17/6-21
Fædrelandsvennen 16/5-21
OM OSS

Reisen vår

Bli med på vår reise fra tomme, nye lokaler til ferdig butikk!